Sacherova torta

Cesto:

  • 130 g masla
  • 110 g práškového cukru
  • vanilku
  • 6 vajec
  • 130 g čokolády na varenie
  • 100 g cukru
  • 130 g hladkej múky
  • marhuľovú zaváraninu

Poleva:

  • 200 g cukru
  • 1/8 l vody
  • 150 g čokolády

Postup:

Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme jemný kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec jemne vmiešame múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplníme pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Hotový múčnik presunieme na mriežku a vychladnutú vyklopíme. Hornú stranu potrieme zmäknutou zaváraninou a prelejeme polevou, ktorú pripravíme takto: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, potom pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske.

Diskusná téma: Sacherova torta

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode