Sacherova torta
02.05.2015 17:24
Cesto:
- 130 g masla
- 110 g práškového cukru
- vanilku
- 6 vajec
- 130 g čokolády na varenie
- 100 g cukru
- 130 g hladkej múky
- marhuľovú zaváraninu
Poleva:
- 200 g cukru
- 1/8 l vody
- 150 g čokolády
Postup:
Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme jemný kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec jemne vmiešame múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplníme pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Hotový múčnik presunieme na mriežku a vychladnutú vyklopíme. Hornú stranu potrieme zmäknutou zaváraninou a prelejeme polevou, ktorú pripravíme takto: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, potom pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske.